Salut prieteni!

Ma bucur ca ati ajuns pe blogul meu. Sper ca postarile mele sa vi se para interesante si sa mai reveniti. By the way, astept cat mai multe comentarii din partea voastra. C U SOON!

joi, 22 martie 2007

Banii nu aduc intotdeauna fericirea

Relatia dintre bani si fericire este al naibii de mica. Nu se poate spune ca marimea venitului nu conteaza deloc. Exista o foarte mica corelatie intre bogatie si fericire. Si totusi pentru cateva grupuri de oameni aceasta corelatie poate fi considerabil mai mare. Oamenii care sunt saraci sunt mai fericiti atunci cand perspectivele banesti cresc. In aceste cazuri, oamenii pot fi protejati de circumstantele negative cu o suma in plus de bani.

O alta posibilitate este aceea ca banii aduc o crestere a statutului, care ar putea avea un impact mai mare asupra fericirii. De ce nu aduce bogatia o stare constanta de fericire? Un motiv ar putea fi acela ca oamenii nu-si dau seama exact ce sa faca cu banii. Oamenii in general supraestimeaza cantitatea de placere pe termen lung pe care o au de la un obiect primit.

Cateodata, felul in care oamenii isi cheltuie banii ii poate face mai putin fericiti. Sa va dau un exemplu: oamenii in general simt o anumita placere cand interactioneaza cu altii. Daca primul lucru pe care il fac castigatorii la loterii ar fi sa-si paraseasca slujba si sa se mute intr-un loc mai luxos dar mai izolat unde sa nu aiba nici un vecin, si-ar da insa seama ca sunt izolati si deprimati si ca banii nu-i vor ajuta prea mult.

Cred ca este posibil sa supraestimezi importanta fericirii. Sensul vietii se presupune ca ar trebui sa aiba suisuri si coborasuri. O viata care a avut constant suisuri, nu a fost o viata chiar asa de buna cum se crede.
Oamenii fericiti tind sa aiba venituri mai mari cu cat avanseaza in viata. Deci, in timp ce banii ar putea sa nu-i faca pe oameni fericiti, fiind fericiti, acest lucru ii poate ajuta sa faca bani.

8 comentarii:

Economice spunea...

Stii ca este o vorba: "Banii nu aduc fericirea, dar o intretin". A si inca una de genul: "Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor" :)
Eu cred ca exista o relatie directa intre bani si fericire dar e evident ca banii nu aduc neaparat fericirea.

De fapt cel mai mult depinde de fiecare persoana, ce anume il face fericit sau nefericit pe fiecare. Penru unii banii sunt o cale spre libertate/independenta: nu mai trebuie sa fie legati neaparat de o slujba, pot calatori prin lume, pot sa-si permita lucrurile pe care le vor, au timp pentru hobby-uri. Ce e interesant la bani e ca ei pot fi schimbati pe aproape orice in ziua de azi: obiecte, timp, servicii, respect, pozitie sociala, putere, sanatate si chiar prietenie, dragoste, etc. Stiu ca pare exagerat sa zic ca poti cumpara cu banii prieteni sau dragoste dar daca ne gandim putin se intampla mai des decat am crede. Nu discut aici daca e vorba de prietenie sau dragoste adevarata, dar ideea e ca oamenii bogati au tot timpul in jur femeile pe care le vor, prieteni influenti, iar cat timp reusesc sa aiba bani vor reusi sa-i tina langa ei. Evident ca nu oricine si orice poate fi cumparat cu bani, dar totusi majoritatea lucrurilor din lumea asta pot fi cumparate cu bani, fie ca e vorba de oameni sau obiecte. Toti ne vindem de fapt pentru bani in momentul in care oferim zilnic aproximativ 8 ore de munca contra unui venit lunar. Unii vand doar munca fizica sau intelectuala, altii pe deasupra isi mai si lingusesc sefii, unii ajung si in pat cu sefii/sefele/clientii/clientele lor. Fiecare isi stabileste limitele, dar toti se vand intr-o masura mai mare sau mai mica.

Nu cred ca trebuie sa-i blamam pe cei care fac diverse lucruri pentru bani, fiecare are scopul si metodele lui.

Ideea e ca asa de multa lume se lupta din rasputeri sa faca bani incat putem afirma ca majoritatea cred ca banii ii vor face mai fericiti. Singura problema e ca omul vrea tot timpul mai mult iar dupa ce obtine anumite lucruri vrea tot mai mult, mai mult ... face parte din evolutie in cele din urma. Poate daca am sti sa ne oprim la un momentdat si sa ne multumim cu ce avem am fi mai fericiti.

Adrian Monoranu spunea...

Cipri, eu sustin oarecum opinia de mai sus. Sunt de acord ca banii pot fi schimbati pe aproape orice in ziua de azi. Daca fericirea consta in libertatea de a calatori, de a putea pleca departe de probleme si de griji atunci siguranta financiara e o premisa pentru a fi fericit. A putea pleca oricand undeva departe de tot ceea ce inseamna necazuri e mare lucru. Si sincer ai sa vezi ca banii te pot ajuta sa faci asta.
E adevarat ca unele lucruri nu se pot cumpara cu bani dar e foarte adevarat ca uneori banii te pot aduce mult mai aproape de acele lucruri si iti mai trebuie putin noroc sau putina minte ca sa le ai.

ReBeL_86 spunea...

Ca tot se vb de bani... Intrati aici daca vreti sa faceti niste banuti... http://bux.to/?r=ReBeL_86
sau
http://www.traficgarantat.ro/register.php?r=rebel_86
Va rog sa pastrati si referintele... (Adica sa puneti nick-ul meu acolo) Ms
ReBeL_86

Anonim spunea...

[b]Party Poker Spring Bonus Code ! USE CODE: pibonus325 on your first deposit and get free 325 euros![/b]

Besides the big bonus, will also be eligible to play in an exclusive private monthly $ 6000 Freeroll!
These freerolls are open to anyone who has signed for Party Poker Poker and play with some points at least 100 games in the previous calendar month.
The freeroll will be held monthly on the 3rd Saturday at 3 pm EST.
This means that if he wins 100th match points in November, having the opportunity to play in the $ 6000 freeroll held December 3 Saturday.
The freeroll will be available each month – indefinitely. This is a great value for all players Poker-infos.com Party Poker.

Anonim spunea...

Multumesc pentru un blog interesant

Anonim spunea...

Mia ajutat mult acest eseu mulţumesc

anca spunea...

stii tu care e faza,tu crezi ca banii nu aduc fericirea ,ca este o mica relatie intre bani se fericire,pai nu prea este;) la ce iti foloseste dragostea daca nu ai bani?eu asa gandesc....si nu as vrea sa traiesc fara bani,dar cu dragoste ...mai bine fara dragoste,dar cu bani;)

Anonim spunea...

Great post! I'm just starting out in community management/marketing media and trying to learn how to do it well - resources like this article are incredibly helpful.
--------------------------
No deposit Poker Free